marți, 30 iunie 2009

Germania, campioana europeana la tineret!

Germania 4 - 0 Anglia

Germania a facut spectacol in Suedia cu Anglia si a castigat pentru prima data in istorie campionatul european U21!
Germania nu a avut rival in finala cu Anglia pe care a dominat-o din primele minute de joc. Un spaniol si un turc au adus fericirea nemtilor: Ozil a pasat la primul gol reusit de Castro si a deschis balul din repriza a doua unde vedeta a fost Wagner cu o dubla.


Fara portarul eroul Joe Hart, din semfinala cu Suedia, Anglia, marea favorita, a trait o mare deziluzie. Loach a gafat colosal la golul doi al nemtilor! Germanii au simtit slabiciunile din echipa lui Stuart Pearce si au profitat la maximum iar la final aduc la Berlin primul trofeu la Euro U21 din istorie!
Marcatori: Castro 23, Ozil 48, Wagner 79, 84



Echipele de start:

Germania: Neuer, Beck, Boenisch, Howedes, Boateng, Khedira, Ozil, Wagner, Johnson, Hummels, Castro

Anglia: Loach, Cranie, Cattermole, Onuoha, Milner,Noble, Johnson, Muamba, Walcott, Richards, Gibbs

www.sport.ro

luni, 29 iunie 2009

Brazilia - castigatoarea Cupei Confederatiilor 2009

SUA nu a reusit sa produca minunea in finala Cupei Confederatiilor din Africa de Sud. Desi au condus cu 2-0 la pauza, americanii s-au vazut invinsi de selectionata "cariocas", care a lovit cu 6 minute inainte de final prin Lucio.



SUA a fost la un sfert de ora de inca un rezultat istoric! Dupa ce a eliminat Spania in semifinalele Cupei Confederatiilor, echipa lui Bob Bradley a condus si pe Brazilia cu 2-0 la pauza finalei. Dempsy si Donovan au inscris in minutele 10 si 27 iar seara se anunta de senzatie pentru americani, impulsionati de sloganul "Yes we can" al presedintelui Barack Obama. Seara a fost salvata insa de Luis Fabiano, care a marcat de doua ori, prima data inca de la starul reprizei secunde, apoi in minutul 74. Lucio a adus victoria Braziliei, cu doar 6 minute inainte de final, cu o lovitura magistrala de cap, dupa un corner excutat de Robinho! Sud-americanii au castigat pentru a treia oara Cupa Confederatiilor.

FIFA l-a comemorat inaintea ultimei partide pe mijlocasul camerunez Marc-Vivien Foe, care a decedat la varsta de 26 de ani, in 2003, in timpul unei meci de la Cupa Confederatiilor, disputat in Lyon. La ceremonie a participat si fiul jucatorului.

Finala a avut loc pe stadionul Ellis Park din Johannesburg, fiind condusa la centru de arbitrul suedez Martin Hansson.

ECHIPE:

SUA: Howard, Bocanegra, Onyewu, Dempsey, Davies, Clark, Demerit, Altidore, Spector, Feilhaber

BRAZILIA: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Felipe Melo, Silva, Fabiano, Kaka, Robinho, Luisao, Santos, Ramires.

Podium Cupa Confederatiilor 2009

1 Brazilia
2 SUA
3 Spania.

www.sport.ro

Despre ce e vorba....

SaluT ! Bine ai venit pe blogul meu. Numele meu este AlecS, sunt elev la Ş.A.P.V.L.C. anul II, în prezent arbitru de fotbal - categoria I- Liga a IV-a Botoşani. Sunt pasionat de fotbal, iar din când în când, în zilele care am puţin timp la dispoziţie postez căte o ştire, o informaţie, care poate cât de cât să atragă atenţia .