sâmbătă, 28 martie 2009

F.C.Botosani - F.C.Dinamo II 5 - 2

Vreme buna de fotbal astazi la Botosani , practic as putea spune prima zi de primavara care s-a facut simtita din plin , de publicul numeros de pe municipal ; un public care a venit astazi sa vada pe sora mai mica a liderului campionatului romanesc de fotbal :F.C. Dinamo.
F.C.Dinamo II a folosit astazi 5 jucatori de la prima echipa - titularii : Matache , Homei , L.Goian , I.Zicu (foto sus) si jucatorul inlocuitor P.Mendi .

Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru bucuresteni , astfel Ianis Zicu a deschis scorul in minutul 2 printr-o executie caracteristica.



Jucatorii botosaneni isi creaza ocazii de poarta si astfel Marius Matei inscrie doar dupa 3 minute de la golul dinamovist (in minutul 5) de la aproximativ 16 metri , printr-un sut puternit care intalneste transversala inainte sa intre in plasele portii adverse .
Jocul decurge in favoarea noastra , prin pase scurte si precise , astfel in minutul 20 dupa o centrare buna Caragea (foto sus-nr.7) inscrie pentru 2 - 1 , F.C.Botosani intoarce scorul .


Botosaniul este mult peste bucuresteni la toate capitolele si in minutul 35 , Matei (foto) ii executa pentru a doua oara in acest meci pe dinamovisti dintr-o lovitura de pedeapsa .

M.Matei se afla la 3 goluri in 2 meciuri pentru F.C.Botosani , de la revenirea sa la echipa locala (din acest retur) .
Scorul la pauza un sec 3-1 pentru F.C.Botosani .


Incepe repriza a doua : Kano dupa ce a acuzat de mai multe ori dureri in prima repriza este inlocuit de Ov.Ciobanu .
Botosaneni continua se joace bine , insa se vede putina presiune din partea dinamovistilor , care au mai multe suturi la poarta , la care portarul nostru are niste interventii nu asa de fericite , probabil ceva emotii sau o zi mai proasta a juniorului .



Atat jucatorii inlocuitori cat si antrenorii bucurestenilor nu au nici o reactie , probabil nu se asteptau sa vada , sa intalneasca la Botosani o echipa plina de daruire si dornica de a castiga orice minge care este in joc.
Homei simte niste dureri si timp de aproximativ 5 minute tot a cerut sa fie schimbat , insa antrenorii nu iau dat crezare , si rezultatul s-a vazut pe tabela de marcaj , insa in defavoarea lor ; astfel Homei ramane la aproximativ 6 metrii de propria poarta acuzand dureri foarte apasatoare , probabil o intindere musculara , botosaneni profita ca pot juca fara sa se afle in pozitie de ofsaid si astfel Ghiceanu in mutul 62 duce scorul la 4-1 .
Homei este certat de Matache si mai ales de L.Goian dupa primirea golului , in cele din urma este inlocuit de Melinte , care are sa fie marcatorul golului cu numarul doi pentru dinamovisti in muntul 72 .


In ultimile 20 de minute Vasile Prisaca (foto sus) a stat in spatele portii noastre si a dat indicatii utile portarului Chereches , care pe final a avut 2 parade bune , se pare ca a scapat de crisparea din prima repriza.


In momentul cand Simao a fost desemnat sa fie cel de-al treilea jucator inlocuitor , Ursu s-a ridicat de pe banca si-a scos "maioul de incalzire" la aruncat , a dat cu sutul intr-o minge si apoi intr-o stica (foto) , fiind foarte nervos ca nu a fost desemnat sa joace .
Jocul decurge in continuare in favoare noastra ; in ultimile zece minute Acsinte il "contoleaza" pe la picioare de vreo 2-3 ori pe Zicu .

Zicu nu riposteaza insa il priveste mirat pe "Acsi" . Ianis Zicu pare sa fie intr-o forma buna avand in vedere si cele 2 goluri marcate miercuri in poarta buftenilor + golul de la Botosani .El a aratat ca are clasa , control bun asupra mingii , pase cu exteriorul , executii tehnice , insa nu de fiecare data reusite . Astazi nu a fortat , nu a facut exces de zel si singur s-a menajat de contactul cu jucatorii botosaneni , de faulturi . Probabil ca va fi titularizat de Mircea Rednic in meciul derby de peste o saptamana : F.C.Dinamo - F.C.Rapid (locul 1-locul 3) .


A.Simao inscrie si el pentru F.C.Botosani dintr-o pasa pe tava de la Ghiceanu , o simpla formalitate : sut cu latul din 8 metri la poarta goala .Simao se afla la a treia reusita din acest retur .
F.C.BOTOSANI le-a dat o palma de goluri dinamovistilor , asa cum au procedat si cu C.S.Buftea in urma cu doua saptamani (5-0).

joi, 26 martie 2009

Delegari LIGA a IV-a



Probabil capul de afis al acestei etape este meciul dintre Nord-Star Pomarla & F.C.Vorona , un meci in care jucatorii Voronei sunt obligati sa castige daca vor sa continue lupta pentru promovare . Jucatorii Pomarlei nu au in cap decat victoria , dupa ce etapa precedenta au fost invinsi pe teren propriu de A.S.Roma (0-5/0-1-pauza), principala candidata la promovare a echipei F.C.Vorona .
Astfel ca si in meciul dintre N.S. Pomarla - A.S. Roma cand a fost delegat un arbitru divizionar (Titii Lucian) , la fel s-a procedat si acum pentru meciul de duminica dintre N.S. Pomarla - F.C. Vorona unde a fost delegat divizionarul Iovu Ciprian , ajutat la cele doua tuse de Poenaru Vlad si Sofronie Alex , sub observatia d-lui Tailup Petru .

La alt meci interesant din aceasta etapa dintre Rapid Ungureni si C.S.Unirea Saveni a fost delegat alt divizionar Titii Lucian , lui alaturandu-se asistentii : Cosovanu Ciprian si Rotariu Andrei , iar observatorul jocului si a arbitrilor fiind seful CJA Botosani : Bogdan Zanfirescu .

miercuri, 25 martie 2009

Meci amical

F.C.Dinamo a castigat meciul amical cu C.S.Buftea cu scorul de 3-1 (Danciulescu,Zicu x2) . Mircea Rednic s-a declarat multumit de "antrenamentul" sustinut in fata buftenilor , fiind multumit de evolutia lui Ianis Zicu si ingrijorat de usoarele accidentari ale lui Adrian Cristea , Nicolae Mitea si Claudiu Niculescu .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


C.S.Buftea dupa ce a fost umilita de F.C.Botosani (5-0) in urma cu 11 zile si invinsa pe teren propriu de F.C.M. Bacau (1-3) , intalneste astazi pe F.C.Dinamo Bucuresti intr-un meci amical , cu incepere de la orele 16,00 , in direct la sport.ro .

luni, 23 martie 2009

Clasament Liga I


1.F.C.Dinamo 43 pct.
2.Unirea
Urziceni 39
3.F.C.
Rapid 38
4.
F.C.Timişoara 37
5.
CFR Cluj 36
6.Universitatea
Craiova 35
7.
F.C. Vaslui 35
8.F.C.
Steaua 34
9.
F.C. Brasov 31
10.
F.C. Arges 29
11.
Oţelul Galaţi 29
12.
Gloria Bistriţa 22
13.
Pandurii Tg.Jiu 22
14.
Poli Iasi 22

Delegari Cupa Romaniei - faza a III-a



Luceafărul II Mihai Eminescu - Rapid Ungureni
Miercuri , 25.03.2009 , orele 15:00
A: Creţu Denis (Botoşani)
A1: Guriţă Constantin (Botoşani)
A2: Poenaru Vlad (Botoşani)


F.C Tocileni - F.C Vorona
Miercuri , 25.03.2009 , orele 15:00
A: Luca Valentin (Botoşani)
A1: Buldum Alexandru (Botoşani)
A2: Buldum Andrei (Botoşani)


F.C Todireni - C.S Unirea Săveni
Miercuri , 25.03.2009 , orele 15:00
A:Tanasă Gabriel (Botoşani)
A1: Iacobiţă Gabriela (Botoşani)
A2: Rotariu Andrei (Botoşani)


Arsenal Havârna - C.S Darabani
Miercuri , 25.03.2009 , orele 15:00
A: Boteanu Constantin (Dorohoi)
A1: Agavriloie Lucian (Dorohoi)
A2: Ciuraru Vasile (Dorohoi)


F.C Păltiniş - F.C Conceşti
Miercuri , 25.03.2009 , orele 15:00
A: Nechifor Constantin (Darabani)
A1: Dragotă George (Darabani)
A2: Stoian Alin (Darabani)


Internaţional Cândeşti - NordStar Pomârla
Sâmbătă , 18.04.2009 , orele 13:00
A: Sofronie Alexandru (Botoşani)
A1: Ailenei Sorin(Botoşani)
A2: Pop Gabriel (Botoşani)

Despre ce e vorba....

SaluT ! Bine ai venit pe blogul meu. Numele meu este AlecS, sunt elev la Ş.A.P.V.L.C. anul II, în prezent arbitru de fotbal - categoria I- Liga a IV-a Botoşani. Sunt pasionat de fotbal, iar din când în când, în zilele care am puţin timp la dispoziţie postez căte o ştire, o informaţie, care poate cât de cât să atragă atenţia .